Страхова компанія МетЛайф збільшила обсяг виплат клієнтам на 31% за підсумками першого кварталу

Страхова компанія МетЛайф збільшила обсяг виплат клієнтам на 31% за підсумками першого кварталу

Найбільший life-страховик України МетЛайф виплатив понад 62 млн грн. страхових відшкодувань своїм клієнтам за I квартал поточного року. Це майже на третину більше, ніж в аналогічному періоді 2020 го. Виплати отримали 6 365 клієнтів, дві третини звернень в компанію пов'язані з фінансовим захистом здоров'я.

Підсумкова сума виплат, отримана клієнтами МетЛайф в Україні за результатами першого кварталу 2021 року, склала 62,2 млн грн. У структурі виплачених коштів найбільшу частку займають виплати по дожиттю - їх розмір перевищив 20,2 млн. Грн. або 32% від загального обсягу всіх виплат за період.

У компанії відзначають, що за перші три місяці +2021-го зросла не тільки загальна сума виплат, а й число страхових випадків - їх приріст склав майже 24%. Серед найчастіших причин виплат:

• травми - більше 2 500 випадків, майже 40% від числа всіх звернень,

• необхідність госпіталізації і хірургічних втручань - понад 1 550 випадків, 24%, тобто фактично кожне четверте звернення в компанію.

«Більшість страхових подій в I кварталі 2021 року було пов'язане з фінансовим захистом здоров'я клієнтів МетЛайф. На жаль, серед найбільших виплат є значні суми не тільки за накопичувальними програмами, а й через настання інвалідності наших застрахованих. За перші три місяці поточного року зі складним, що загрожують життю діагнозом зіткнулися 50 клієнтів компанії. Виплати за такими програмами склали 5,3 млн грн., Тобто середня сума виплати на один подібний випадок - близько 105 тисяч гривень. Безумовно, цього не завжди достатньо для перемоги над хворобою. Але з такою фінансовою підтримкою набагато легше боротися за своє здоров'я, отримати доступ до сучасного лікування і повноцінної реабілітації », - коментує Інна Бєлянська, Голова правління МетЛайф в Україні.

 

За період 2003-2021 рр., З початку діяльності страхової компанії МетЛайф на українському ринку страхування життя, сумарні виплати клієнтам компанії перевищили 920 млн грн. За даними галузевого видання Insurance TOP, вже більше 5 років ПрАТ Приватне АТ «МетЛайф» залишається незмінним лідером ринку life-страхування України за обсягом страхових премій, виплат та інших ключових показників в цьому секторі національного ринку небанківських фінансових послуг.