У I півріччі 2022 року страхова компанія МетЛайф виплатила клієнтам понад 140 млн грн.

За підсумками шести місяців 2022 року страхова компанія МетЛайф здійснила виплати на загальну суму 142 млн грн., враховуючи виключні рішення про виплати за подіями, що пов’язані із смертю або травмуванням  клієнтів внаслідок воєнних дій.

Сума страхових виплат МетЛайф за перше півріччя поточного року є на 5% більшою, ніж за аналогічний період 2021-го. Кожного робочого дня компанія здійснювала в середньому 100 виплат, їх загальна кількість за цей період сягнула 12 788 оплачених страхових випадків.

Понад третина, або 33% від усієї суми виплат припадає на виплати за фактом дожиття клієнтів до закінчення дії договору страхування. Виплати за іншими страховими подіями перевищили 94 млн грн. Здебільшого вони були здійснені через випадки, пов’язані з травмами, критичними захворюваннями, з необхідністю хірургічних операцій або госпіталізацій клієнтів компанії. На травми припадає 44% від загального числа страхових випадків, на ситуації госпіталізації та хірургічних втручань – 23% від усіх страхових подій.

Станом на кінець червня 2022 року прийнято виняткові рішення про виплати за 17 випадками, коли воєнні дії призвели до смерті або травмування цивільних осіб – клієнтів компанії. Загальна сума таких виплат склала 1 млн 110 тис. грн. Компанія розглядає такі випадки в індивідуальному порядку.

«Сьогодні команда МетЛайф робить усе, щоб наші клієнти могли відчути: вони не лишаються сам на сам зі своїми проблемами, планами та сподіваннями навіть у ці надважкі часи. Ми докладаємо усіх зусиль, аби вони отримували кошти, необхідні для лікування та реабілітації, так само швидко, як і у довоєнний період, – коментує результати Інна Бєлянська, Голова Правління ПрАТ «МетЛайф». – Статистика виплат, як і відгуки наших застрахованих, доводить, що страховий поліс залишається одним з головних інструментів фінансового захисту українців навіть під час війни. Навіть тоді, коли втілюються найскладніші життєві сценарії, коли з різних причин не працюють інші фінансові інструменти – life‑страхування забезпечує надійну фінансову підтримку».

Інформаційно: ПрАТ «МетЛайф» входить до складу провідної світової корпорації MetLife зі 154-річною історією. Компанія працює в Україні з 2002 року. Основні напрямки бізнесу – накопичувальне страхування життя, страхування від нещасних випадків та критичних захворювань, корпоративне страхування та банкострахування. Протягом останніх шести років МетЛайф є лідером українського ринку страхування життя за обсягами зібраних премій та виплат, активів та резервів, кількістю застрахованих. За підсумками 2021 року частка ринку life-страхування, яку займає компанія, перевищила 35%. На частку МетЛайф припадає 38% усіх виплат зі страхування життя в Україні. Станом на початок 2022 року послугами компанії користувалися понад мільйон клієнтів. Загалом за 20 років роботи страховика на українському ринку клієнти МетЛайф отримали більше 1,2 млрд грн. страхових виплат.